Topautoosat.fi Renkaat.com Viikkosanomat.fi


Perjantai 2019-10-04
Edellinen - Seuraava
21. vuosikerta!
N:o 2192

Kaikkiin 1999 alkaen

2019. Lokakuu.
Takki kiinni.

Presidentit Trump ja Niinistö osaavat pukeutua Washingtonissa, toisin kuin pääministeri Vanhanen Pekingissä 11 vuotta aikaisemmin.


Lue!

20 vuotta sitten 1999. Lokakuu. Professori Jaakko Pehkonen ei jätä pitkäaikais-
työttömiä rauhaan. Lue!

10 vuotta sitten 2009. Lokakuu. Matti Vanhanen. Päiväkirja. " Olen tänään sopinut puolueettomasta tarkastuksesta talossa ja uskon, että se tulee osoittamaan, että Ylen väittämää puutavaraerää ei ole. ..." Lue!

Nyt. 2019. Lokakuu.
Takki kiinni. Presidentit Trump ja Niinistö osaavat pukeutua Washingtonissa, toisin kuin pääministeri Vanhanen Pekingissä 2009. Lue!

2019. Syyskuu. Salkku. Urpilainen, Katainen. Saneltu teksti.

Salkku Urpilaisella jotain painoa siinä salkussa mutta ei ollut ollenkaan tämän ovat kaikki kaikki kuitenkin unohtaneet tällä hetkellä ja hehkuttavat sitä Urpilaisen salkun painoa ...
tällaista tämä valta median ja vastuullisen median touhu on niin siellä Iltalehden Karvala kuin Helsingin Sanomien toimittaja höpöttävät jotain Kataisen salkun painosta ... Lue!

20 vuotta sitten 1999. Syyskuu. Pääseekö Pipatti pälkähästä?
Lehti tuomarina - tapaus Keski-
suomalainen
Varapäätoimittaja Risto Pynnönen kolumnissaan "Ihmisten riitely halvaannutti kunnan". Lue!

10 vuotta sitten
2009. Syyskuu.
Matti Vanhanen: "Tukien palauttamista ei ole harkittu." Lue!

NYT! 2019. Syyskuu.
Juha Sipilän missio ammattiyhdistys- liikkeen tuhomisesta karahti kiville. Puolueensa hän onnistui tuhoamaan? Katri Kulmunin on tehtävä ihme pelastaessaan Keskusta-
puoluetta.
Lue!

Jylkkärin pääkirjoitus elokuussa 2019. Syöttöporsaita Kelan oomme kaikki! Tuukka Tervonen. Jyväskylän ylioppilaslehti.

"Sitten omankin kesän työnantajani Helsingin Sanomien kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä kirjoitti satiirisen kolumnin vaivojaan vaikertavista opiskelijoista, mistä Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemi innostui kutsumaan opiskelijoita viipaloitaviksi syöttöporsaiksi."
Lue!

20 vuotta sitten 1999. Elokuu. Mika Häkkinen - elävä tupakkamainos. Lue!

10 vuotta sitten
2009. Elokuu. Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Lue!

10 vuotta sitten 2009. Heinäkuu. Nro 1000, Asianajajan tekaistu kirje. Lue!

NYT! 2019. Elokuu. Presidenteillä Niinistö ja Putin eri käsitys keskimatkan ohjusten sijoittamisesta Eurooppaan. Lue!

Presidenteillä eri käsitys. Niinistön mukaan amerikkalaiset eivät tule sijoittamaan keskimatkan ohjuksia Eurooppaan, Putin ei ollut tietoinen tällaisesta lupauksesta.
"Presidentti Vladimir Putin: ”En ole toki kuullut siitä, että amerikkalaiset lupaisivat olla sijoittamatta keskimatkan ohjuksia Eurooppaan. Jos niin on, niin hyvä juttu.”
Lue!

Nettisanomat-perhe. TOP 10.
nettisanomat.com
viikkosanomat.fi
sanomanetti.fi
12.fi
hs27.com
helkingin
sanomat.com
viikko.fi
sanomapark.fi
kuvasanomat.fi
sanomatori.fi

20 vuotta sitten. 1999. Heinäkuu. Kettunen ralliradan takuumiehenä. Lue!

10 vuotta sitten. 2009. Heinäkuu. Asianajajan tekaistu kirje. Lue!

Nyt. 2019. Heinäkuu. Kansallis-
maiseman tuho Helsingissä. Lue!

Yhteys - Dilemma -
NETTISANOMAT-PERHEEN KÄVIJÄTILASTO:
150560
eri käyntiä tammikuussa 2018.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi

Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -


Sanomatori. Kaksi kuvaa Seinäjoen tangomarkkinoilta Laukaan Koski-Kahvilassa lauantaina 13.07.2019. KUVAT

Sanomatori. Savossa Nilakan Selänrannalla perjantaina 12.07.2019. KUVAT

Sanomatori. Kesää Keski-Suomen Laukaassa keskiviikkona 10.07.2019 ja torstaina 11.07.2019. KUVAT


Sanomatori. Helsingissä maanantaina 08.07.2019. Kansallismaiseman tuho toinen toistaan venkoilevilla rakennuslaatikoilla. Mm. UPM ja Kone ovat haistaneet mahdollisuuden. Hullutuksen aloittanut Sanoman pelastanut Sanomatalokin on jo jäänyt pimentoon. Ylistetty Oodikin peitti loput Eduskuntatalosta. KUVAT

Arkistosta vuodelta 2002:
Kansallismaisema vuonna 2010?

2000
2010


"Ennen"
"Jälkeen"
   
Kuvat galleriassa. Kuvannut ja kuvitellut Pertti Manninen

Kohtaako junalla pääkaupunkiin tuleva tällaisen maiseman 2010? Taustalla pilkottavat Sanomatalo ja Eduskuntatalo. Lue!


Sanomatori. Helsingissä maanantaina 08.07.2019. Uusi uljas Pasila. Rapistunut vanha veturitalli jäänee hetkeksi, ainakin vielä, muistuttamaan menneistä ajoista. Kuvat


Sanomatori. Kirkkonummella ja Espoossa maanantaina 08.07.2019. Kuvat Kirkkonummen keskusta kehittyy. Mäkkärin takana olevan liikerakennuksen autokatolle rakennetaan korkeita tornitaloja seurakunnan talouden turvaamiseksi. Espoon keskustan aseman seutu näyttää suunnitellulta, vaikka massiivista onkin. Rakennettu kuitenkin asemakaavan mukaisesti toisin kuin Kirkkonummella, jossa hankkeet toteutetaan ilman asemakaavaa talo tai pari taloa kerrallaan. Tulos on sitten sen mukaista! Kuvat


Keskiyön kulma Rovaniemellä kesäkuun loppuessa 2019. KUVAT


2019. Kokoomuspeliä Uudellamaalla: Eero Lehti rahoitti kirkkonummelaisen Timo Haapaniemen vaalikampanjaa pudottaakseen toisen kirkkonummelaisen Raija Vahasalon eduskunnasta ja noustakseen Vahasalon ohi. Onnistui vain pudottamisessa. Lue!

IL-FAKE: Näin pahasti THL liioitteli alkoholilain vaikutuksia. Iltalehti. Uutiset. Perjantaina 22.02.2019 klo 09:45. Iltalehti jätti kertomatta sen, että alkoholin kulutus oli jo pitkään vähentynyt 3 % joka vuosi. Lue!


















2017. Saamelaisten kansallispäivä. Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa. Mielipidekirjoitus. LUE!


2018. Saamelaisilla syvä epäluottamus valtiovaltaan totuus- ja sovintokomission muodostamisessa.
"... Ja on myös tärkeää näyttää, että emme suostu uhreiksi. ... Epäluottamus nousi esiin myös täysistunnon puheenvuoroissa. ... Myös nuorilla saamelaisilla on epäilyksensä ... Kysymykseen rehellisyydestä valtiosihteeri vastaa näin. ...
Kuvasarja


Anne Nuorgam






Paula Lehtomäki




2004
"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."



01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!". Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan", tulossa ja sarjasta "Puu eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina", tulossa.


Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004. Vieraskynä.
Elli Aaltonen. Anja Lehtonen.

http://www.nettisanomat.com/
2006/01/011/etusivu.htm#otekuva


2019. Lokakuu. Takki kiinni.

Presidentit Trump ja Niinistö osaavat pukeutua Washingtonissa, toisin kuin pääministeri Vanhanen Pekingissä 11 vuotta aikaisemmin.

Hyviin tapoihin kuuluu pukeutua arvokkkaasti ja käyttäytyä sen mukaisesti. USA:n vierailun yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Niin presidentti Donald Trump kuin presidentti Sauli Niinistö pitivät nappinsa kiinni puvuntakeissaan!

Pääministeri Matti Vanhanen sen sijaan istua röhötti nappi auki vierailunsa yhteydessä Pekingissä 2008.

Kuva julkaistu Nettisanomissa seuraavin tekstein:
Pääministeri Matti Vanhanen takki auki Pekingissä. Ylen kuvaa sunnuntaina 2008-08-10.

Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä.

Kuvassa pääministeri Matti Vanhanen keskustelee rennonoloisena, takki auki, Kiinan pääministeri Wen Jiabaon kanssa mm. ihmisoikeuskysymyksistä. Kuvassa myös tulkki. Ylen 20.30- uutislähetyksen sunnuntaina 2008-08-10 kuvasta rajannut Pertti Manninen.

Samassa yhteydessä oli toinenkin kuva suomalaisista herrasmiehistä:

”Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen.

Ja olipa siellä jopa pääkirjoitus tästä käyttätymisestä:

Pääkirjoitus. Tapoja Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen!

Kaiken korskeuden keskellä ei tarvitse käyttäytyä moukkamaisesti naishenkilöä kohtaan. Vt. pääministerinkin pitäisi ymmärtää, että hän on hallitustunnustelujen vetäjä ja hänen edustamallaan puolueella on sittenkin vain neljäsosa eduskuntapaikoista.
Kohteliaisuutta korskeuden sijaan. Hyviä tapoja välinpitämättömyyden sijaan. Eikö viiskymppinen mies ole tällaista vielä oppinut?
Huomaavaisuus naisen istahtaessa ja tuolin vetäminen sopisi myös ”Euroopan presidentiksi ” itseään kutsuneelle mörrikälle.

Perjantaina 2007-04-13. Pertti Manninen.”

Käyttätymisoppaana
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantaina 04.10.2019 klo 11:26.

Alkuperäiset sivut:
http://www.nettisanomat.com/2008/08/11/
etusivu.html#meidan

http://www.nettisanomat.com/2007/04/13/
etusivu.html

Tags: , , , ,
, , ,
, , , ,
, , , ,
, , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2019/10/04/lokakuu-2019-takki-kiinni-presidentit-trump-ja-niinisto-osaavat-pukeutua-washimgtonissa-toisin-kuin-paaministeri-vanhanen-pekingissa-11-vuotta-aikaisemmin/


Syyskuu 2019. Juha Sipilän missio ammattiyhdistysliikkeen tuhomisesta karahti kiville. Puolueensa hän onnistui tuhoamaan? Katri Kulmunin on tehtävä ihme pelastaessaan Keskustapuoluetta.

Kaikkivaltiaan elein ja toimin päämisteri Juha Sipilä lähti viemään ”Suomea kuntoon”. Mission ammattiyhdistysliikkeen tuhoamisesta hänelle syötti Kokoomuksen Jyri Häkämies, joka nyt on Elinkeinelämän keskusliiton toiminnanjohtaja tai toimitusjohtaja. Yhdessä he suunnittelivat ammattiyhdistysliikkeen kurittamisen ja palkkatyöväen järjestykseen saattamisen mieleisekseen.

Ei ihan onnistunut vaikka lähellä oli. Lopulta hänet pudotti oma väki. Kun hänestä ei muuten eroon päässyt, niin vanhat konkarit näkivät, että vain rökälemäinen vaalitappio hänet pudottaisi. Konkarit Pekkarinen, Kääriäinen ja Anttila ja muutkin luopuivat eduskuntavaaliehdokkuuksistaan ja saivat Keskustan vaalitappion syventymään.

Sipilän jatkaminen oli kyllä aika lähellä. Ei tämä paksunahka olisi tarvinnut kuin hiukan paremman vaalituloksen ja sen, että Kokoomuksen Petteri Orposta olisi tullut pääministeri. Ja sekin oli lähellä. Orpon ”ihminen ei ole desimaali” ja muutkin hapuilevat lausunnot pudottivat Orpon. Ja sinettinä tälle oli Liike Nytin Harry Harkimo, joka onnistui saamaan sellaisen pienen kannatussiivun, jonka Kokooomus olisi tarvinnut noustakseen suurimmaksi puolueeksi.

Näin ei käynyt. Jussi Halla-Ahon Perussuomalaisetkin kiilasivat Kokoomuksen ohi ja niin SDP:n Antti Rinteestä leivottiin niukka vaalivoittaja ja sitten pääministeri. Tähän tietenkin tarvittiin pelisilmää. Hyväksyessään kaiken maailman yhteiskuntasopimukset, toisin sanoen hyväksyessään ne kynsin hampain mielenosoitusten siivittäminä, ay-liike petasi SDP:n vaalivoiton, KIKY-sopimukset ja lomarahojen leikkaukset ja surullisen aktiivimallin, surullisesti ja epäoikeuden mukaisesti toteutetun, varmistivat lopulta niukkaakin niukemman ”Suomi kuntoon” uuden suunnan. Aika tietenkin näyttää mitä tapahtuu. Ainakin köyhän kyykyttämistä on luvattu vähentää.

Juha Sipilä piti tunteikkaan puheenvuoron jättäessään puheenjohtajuuden. Jakoipa pari esinettäkin Katri Kulmunille: itse tekemänsä messinkisen puheenjohtajan nuijan ja kaupasta ostetun tunkin. Toivottavasti Kulmuni hankkii niille puoluetoimistoon lasivitriinin ja jättää ne sinne muistoksi puheenjohtajasta, joka melkein tuhosi puolueen.

Tähän loppuun muutamia kuvia ja linkkejä Juha Sipilän ajasta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntaina 8. syyskuuta 2019 klo 10:31


2015


SYYSKUU 2015. KOKO SUOMI PYSÄHTYY – SIPILÄ OSAA OLLA KOVA. ILTALEHTI, ILTA-SANOMAT. LÖÖPIT.
Kuva: Pertti Manninen. Uusimaa. Espoo. Leppävaara. CELLO. LAUANTAI 12.09.2015 KLO 11:59.
http://www.nettisanomat.com/2016/12/10/etusivu.html

2016


”Toivotan kaikille suomalaisille hyvää satavuotisjuhlaa. Juhlan teemana on yhdessä, joten toivon, että yhteenkuuluvaisuudentunne lisääntyy vuoden aikana. Teen kaikkeni sen eteen, että näin tapahtuu.” 30.12.2016.
http://www.nettisanomat.com/2017/01/07/
etusivu.html#shit20170102

2017


msn uutiset

MAANANTAI 02.01.2017 – IL: LUOTTAMUS SIPILÄN HALLITUKSEEN HORJUU – YLI PUOLET EPÄILEE SALAISTA AGENDAA.
”… yli puolet (56 %) epäilee, että hallituksella on salainen agenda eli hallituksen päätarkoitus on muuttaa yhteiskunnan valtarakenteita eikä korjata Suomen taloutta.”
”Taloustutkimus haastatteli 1136 ihmistä internet.paneelissa joulukuun puolivälin jälkeen. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttia suuntaansa.”
msn uutiset
MAANANTAI 02.01.2017
http://www.nettisanomat.com/2017/01/07/
etusivu.html#shit20170102

JUHA SIPILÄN PUOLIVÄLISIVULLA on paljon tietoa toimista mm. vakuutuskuoret selostettuina. Vuonna 2017 ei tietenkään voinut vielä tietää, onko kysymykseesä PUOLIVÄLI. Nyt tiedämme.

http://www.nettisanomat.com/2017/01/07/etusivu.html

08.09.2019 11:07 Pertti Manninen

Tags: , , , ,
, , ,
, , , ,
, , ,
, , , ,


http://viikkosanomat.fi/2019/09/08/syyskuu-2019-juha-sipilan-missio-ammattiyhdistysliikkeen-tuhomisesta-karahti-kiville-puolueensa-han-onnistui-tuhoamaan-katri-kulmunin-on-tehtava-ihme-pelastaessaan-keskustapuoluetta/


20 vuotta sitten. Lokakuu 1999.



Professori Pehkonen ei jätä pitkäaikaistyöttömiä rauhaan.

Työttömien syyllistäminen jatkuu.

"Työttömyysturva on nykymuodossaan liian passiivinen".


Näin professori Jaakko Pehkonen julistaa Suur-Jyväskylän lehdessä 22.9.1999. Hän markkinoi edelleen epämääräistä työttömien etusetelikeksinnön esittelemistä nyt hiukan lievennetyssä muodossa.

Pitkäaikaistyötön saisi yhden vuoden työttömyyden jälkeen etusetelin, joka edullistaisi työntekijän palkkaamista työnantajalle.

Edelleenkään hän ei kerro niistä ongelmista, joita se voisi tuoda tullessaan: kahden markkinan työntekijät, joista on jo nyt selvää näyttöä.

Edelleen hän hurskastelee sillä, että setelillä testattaisiin onko työttömyysturvan saaja todella työtön!

"Setelistä ei ole hyötyä, ellei työn hakija itse etsi ja saa itselleen työpaikkaa ja ryhdy käymään työssä"
.

Häveliäästi hän siis jättää kertomatta, jos työtä ei löydy, niin pois vaan kortistosta oman onnen nojaan tai ainakin korvausta on rajusti pienennettävä.

Kummallisen ristiriitaista. Samalla kertaa hän edelleen kertoo, että "pitkäaikaistyöttömyys muodostaa työttömyyden kovan rakenteellisen ytimen" ja samaan hengenvetoon työttömän pitää itse etsiä itselleen työpaikka tai muuten käy huonosti!

Toivottavasti professorienkin virat muutettaisiin määräaikaisiksi, jotta Pehkonen saisi maistaa omaa lääkettään nuorempien ja pätevämpien viuhahtaessa ohi seuraavalla hakukierroksella!

(nettisanomat.com 5.10.99 pm)

Lue myös:

Hurskastelua 2: Professori Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa.
Nettisanomat 99/1 torstaina heinäkuun 27. päivänä vuonna 1999


Lue myös:

"Viitanen:
"Ei heikennetä työttömyyseläkeputkessa olevien asemaa pakottamalla heitä etsimään olemattomia töitä". Nettisanomat 99/1 torstaina heinäkuun 27. päivänä vuonna 1999


http://www.nettisanomat.com/1999/10/07/
n9910tyottomien.htm


20 vuotta sitten. Syyskuu 1999.

Pääseekö Pipatti pälkähästä?

Jyväskylän käräjäoikeus hylkäsi maanantaina 6.9.1999 Jyväskylän kunnanjohtajaa Tarmo Pipattia vastaan nostetut virkarikossyytteet.

Oikeus totesi Pipatin rikkoneen valtuuston ohjeita tarjouspyynnöistä, mutta menettely ei toteuttanut virkarikoksen tunnusmerkkejä.

Asia tutkittiin oikeudessa sen johdosta, että Pipatti oli ominpäin ottanut konsultin avustamaan Pappilanvuoren lämpöyhtiön myynnissä ja hyväksynyt yhden miljoonan markan suuruisen konsulttipalkkion maksamisen.

Pipatin pelastukseksi koitui se, että hän oli sentään keskustellut konsultin käyttämisestä joidenkin kunnanhallituksen jäsenten kanssa etukäteen.

Pipatin oikeudenkäyntikulut 175.000 markkaan asti jäävät valtion korvattavaksi ja maalaiskunta joutuu maksamaan oikeudenkäyntikulujaan 50.000 markkaa.

Mikäli syyttäjä Matti Jakosuo ja maalaiskunnan kunnanhallitus tyytyvät käräjäoikeuden päätökseen, se jää lainvoimaiseksi ja Pipatti pääsee pälkähästä.
(Nettisanomat ti 7.9.1999 pm)


Lehti tuomarina - tapaus Keskisuomalainen

Paljon on puhuttu median tuomioista ja tuomarina olemisesta. Jyväskylässäkin on oma lehdistötuomarinsa ja -tuomioistuimensa.

Keskisuomalainen on Pipatin jutussa hanakasti tarjoillut ohjeitaan, jopa vaatimuksiaan.

Lehti vastusti aikoinaan oikeusjutun nostamista ja vaati, että Pipatin menettely Lämpöyhtiön konsultin valitsemisessa ja palkkion maksamisessa olisi pitänyt hyväksyä tutkimatta asiaa sen kummemmin, lehti jopa painosti päättäjiä olla nostamatta oikeusjuttua.

Nyt käräjäoikeuden vapauttavan päätöksen jälkeen tuomarina ja oikeuslaitoksena toimiminen näyttää jatkuvan. Suuriotsikkoisen "Käräjäoikeus hylkäsi syytteet kunnanjohtaja Pipattia vastaan"-selostuksen vieressä on varapäätoimittaja Risto Pynnösen kolumni, jossa neuvotaan tyytymään päätökseen ja lopettamaan "baaripolitiikon asteella kuohuminen"!
(Nettisanomat ti 7.9.1999 pm)


Muut lehdet: Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Risto Pynnönen tiistaina 7.9.1999 kolumnissaan "Ihmisten riitely halvaannutti kunnan".

"Kunnanjohtaja Tarmo Pipattia vastaan nostettu ajojahtimainen oikeusprosessi on osa Jyväskylän maalaiskunnassa pitkään kytenyttä riitaa, jota erityisesti monet valtuutetut, hallituksen jäsenet ja osa kunnan terävimmästä huipusta ovat käyneet. Liian harvat ovat tässä joukossa säilyttäneet malttinsa."
...
"Itse kunkin päättäjän tulisi nyt tutkistella, miksi on sorruttu kuohumaan baaripolitiikon asteella ja miksi Suomen suurimpiin kuuluvan kunnan päätöksenteko on halvaannutettu."

"Paras, mitä nyt voi toivoa, on että käräjäoikeuden päätökseen tyydytään ja että tästä alkaa entistä paremman yhteistyön kasvatus Jyvässeudulla. Käräjäoikeuden pesän selvitys ei koske pelkästään Jyväskylän maalaiskuntaa vaan koko seudun aluetta. Ramman kunnan on mahdotonta kehittyä ja palvella asukkaitaan."

"Tappionsa kärsineiden on nähtävä, missä kulkee kiihkoilun raja. Riitely on tuottanut asukkaiden tappioksi miljoonavahingot. Vetoaminen ylempiin oikeusasteisiin on vain toivotonta myrkyn kylvämistä, jossa kunta menettää lisää etsikkoaikaansa. Olisi jo aika kasvattaa kunnan mainetta."

nettisanomat.com 09.09.99. pm

http://www.nettisanomat.com/1999/09/09/
netti0709.htm#paaseek

http://www.nettisanomat.com/1999/09/09/
netti0709.htm#lehtituomarin

http://www.nettisanomat.com/1999/09/09/
netti0709.htm#ihmiste


Henkilö: Tarmo Pipatti.
Keskisuomalaisen päätoimittajana oli syyskuussa 1999 Erkki Laatikainen.

10 vuotta sitten. Lokakuu 2009.

Matti Vanhanen. Päiväkirja.

Torstaina 1.10.2009

Tällä viikolla olen saanut todistaa merkillistä tapahtumasarjaa. Yleisradio kertoi saaneensa näytön, joka yleisesti tulkittiin sellaiseksi, että olisin osallistunut korruptioon. Yle ei kertonut mitään yksityiskohtia väitteestään, puhui vain "varsin kalliista rakennustarvike-erästä". Olen tänään sopinut puolueettomasta tarkastuksesta talossa ja uskon, että se tulee osoittamaan, että Ylen väittämää puutavaraerää ei ole.

Mikäli Yle on todella vuosi sitten saanut tällaisen vihjeen se olisi voinut vuosi sitten lähettää minulle sähköpostia ja kysyä olenko saanut tällaista ja tällaista materiaallia ja miten kommentoin. Olisimme varmasti löytäneet asiaan yhdessä vastauksen. Sen sijaan se pyysi muutama viikko sitten hyvin yleisellä tasolla haastattelua antaen ylimalkaisen vihjauksen. Halusiko Yle minut ruutuun jotta voisi heittää täsmentämättömän epäilyn kasvoilleni ja olisin näyttänyt ruudussa hölmöltä muistellessani 13 vuoden takaista rakennusprojektia ja miettien, mitäköhän rakennustarviketta tarkoitetaan?

Yle julkisti väitteensä maanantai-iltana kun Eduskunta oli samalla jo valmistautumassa kahteen luottamuslauseäänestykseen viikon kuluessa. Korruptioväite olisi saattanut viedä luottamukseni eduskunnassa.

Jouduin moneen otteeseen vaatimaan Yleltä, että sen on kerrottava faktoja väitteestään. Kesti peräti puolitoista vuorokautta kunnes Yle lähetti tiedotteen, jossa se määritti, että rakennustarvikkeet ovat "korkealaatuista erikoishöylättyä puutavaraa" jonka "tavaran hinta on huomattava". Aikaisemmin Ylestä oli kerrottu, että tavaran hinta on pääministerinkin mittapuun mukaan korkea.

Kun kuulin, mistä tavarasta on kyse saatoin luottavaisin mielin ilmoittaa, että tällaista tavaraa talon rakentamiseen ei ole käytetty. Talo on täyskivitalo, jossa puuosia on poikkeuksellisen vähän. Tänään TM-Rakennusmaailma lehti esitti, että he valitsisivat kaksi alan asiantuntijaa tekemään talooni katselmuksen ja asiantuntijat antaisivat asiasta raportin. Tähän suostuin. Katselmus suoritetaan lähitulevaisuudessa. Samalla olen koonnut varmuudeksi kaikista käytetyistä höylätyistä tarvikkeista todistukset niiden myyjiltä, että keneltä ne on hankittu ja että ne on myös asianmukaisesti maksettu. Nämä todistukset on hyvä olla vaikkeivat puuerät täytäkään Ylen ilmoittamia kriteereitä. Kaikki muut puuerät ovat tavallista karkeapintaista sahatavaraa tai peruspainekyllästettyä terassilautaa.

Erikoiseksi tämän tekee se, että syytetty joutuu itse todistamaan syyttömyytensä ja Yle tahallisesti viivytti yksityiskohtien kertomista. Minulle annetut yksityiskohdat nyt riittävät. Niiden perusteella katselmus voidaan hyvin toimittaa.

Monet toimittajat kysyivät tänään, miksi en nosta kunnianloukkaussyytettä. En nosta ja siihen on kaksi syytä: johtavan poliitikon ei kannata ryhtyä kunnianloukkausoikeudenkäyntiin koska se vie vuosia aikaa. Ja toiseksi tutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana en voisi julkisesti käsitellä asiaa. Enkä siis myöskään arvostella Ylen toimintatapaa. Vastakysymyksenä esitettiin, että nostinhan syyteen kirjakustantajaa vastaan. Korostin, että siinä ei ole kyse kunnianloukkauksesta vaan yksityisyyden piiriin kuuluvan tiedon luvattomasta levittämisestä. Olen aikaisemminkin sanonut, että poliitikon ei kannata lähteä kunnianloukkauksen perään oikeussaliin.

Sitäpaitsi juttu oli tehty kunnianloukkauksen näkökulmasta hyvin taitavasti. Ohjelman toimittaja todistaa tänään Uudessa Suomessa, kuinka he eivät ota kantaa "tietojen" oikeellisuuteen eivätkä he väitä mitään. Toimitus käytti "Savolaista metodia, jossa vastuu siirretään kuulijalle", oli toimittajan kommentti Uudelle Suomelle.

Nyt todistusvastuu siirtyi kuitenkin minulle. Minulle jäi tosiasiassa vain päivä tai pari aikaa "puolustautumiseen". Ellei Yle olisi minun ja Keskustan eduskuntaryhmän kokouksen vaatimuksesta kertonut mitään yksityiskohtia olisin ollut erittäin heikoilla. Jokainen joka on rakentanut tai rakennuttanut talon 13 vuotta sitten voi laittaa omalle kohdalleen olisiko helppo yht´äkkiä todistaa, mistä eri materiaalit on hankittu ja onko ne maksettu. Ennekuin Yle kertoi puutavaran laadusta tein muistiinpanojeni ja säilyneiden lappujen avulla tarkan listan perustusteräksistä kattotiiliin asti, mistä mikin tavara oli hankittu. Olin valmis siihen, että poissulkemismetodilla osoitan jokaisen tarvike-erän alkuperän. Onneksi tähän ei tarvinnut mennä. Eikä tällaista pidä edellyttää keneltäkään taloa rakentavalta. Joku kohtuu menettelytapoihin!

Stalinin Neuvostoliitosta totuttiin sanomaan, että kun tiedetään syyllinen niin kyllä rikos keksitään.

Kun saan tarkastusraportin käteeni, vastuu jää kuulijalle. En ole esittämässä Ylen suuntaan sen jälkeen mitään vaatimuksia.

Eduskunta antoi tänään luottamuksen hallitukselle lähes sadan äänen erolla.

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja...


http://www.nettisanomat.com/2009/10/01/etusivu.htm


10 vuotta sitten. Syyskuu 2009.

Nyt tänään 2009: Matti Vanhanen: "Tukien palauttamista ei ole harkittu. [Novagroupin konkurssin] prosessi on vielä kesken ja seuraamme sitä.
Pitää muistaa, että keskusta on ollut lahjoitusten saaja, eikä ole päättänyt niistä."
MTV3:n teksti-tv keskiviikkona 2009-09-09 klo 19:22.

Nyt tänään 2009. Pääkirjoitus: Pääministeri Matti Vanhanen sekoilee puheissaan (jatkoa).
Keskustan päättäminen konkursssiin ajautuneen 7 miljoonan euron velkoihin päätyneen yhtiön, joka enää omistaa vain vanhan paloauton, joka kaupataan nettihuutokaupalla, rajoittuu vain 240 000 euron vastaanottamiseen eikä se tietenkään ole mikään rikos, kun ei ole edes tiedetty mistä rahat ovat tulleet.
Niinkö?
Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-09-09 klo 19:33.


http://www.nettisanomat.com/2009/09/09/etusivu.htm

10 vuotta sitten. 2009. Heinäkuu. Nro 1000.
Asianajajan tekaistu kirje
Kevan ex-Kauppinen paranteli joitain kuitteja, poliisi tutkii. Toisenlainen stoori on siinä kun Nettisanomat tuomittiin aikoinaan asianajajan kunnianloukkaamisesta, kun lehti oli käyttänyt ilmaisua ”(poistettu 14.12.2015)”. Toistettakoon siis että Nettisanomat ja sen päätoimittaja tuomittiin korvauksiin ja sakkoihin, joten oikeuden mukaan (poistettu 24.02.2016).

Sama oikeus oli myös sitä mieltä, että asianajaja oli pyytänyt loukkaavien kirjoitusten poistamista ja koska lainvoimaisessa päätöksessä näin todetaan, niin on sitten pyytänyt. Oikeasti ei näin ole tapahtunut, esitetyt asiakirjat eivät tukeneet tätä. Vain asianajajan valehtelu ja esitutkijoiden ja syyttäjän harhaanjohtaminen johti oikeuden tähän tulokseen.

Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen ky, esitti myös esitutkintapyynnössään tekaistun kirjeen, josta sai käsityksen että hän olisi sen lähettänyt. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, tarkkaan katsoen kirje oli allekirjoittamaton ja mitään varmuutta milloin se oli kirjoitettu ei ole, se on siis tekaistu.

Kunnianloukkausoikeudenkäynnissä Nettisanomien päätoimittaja Pertti Manninen kiinnitti siihen huomiota. linkki, mutta kirjettä ei käsitelty koska se ei tullut mukaan enää varsinaiseen oikeudenkäyntiaineistoon.

Lue! Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. http://www.12.fi/lakisanomat/2007/10/24/etusivu.htm

Lue! Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös. http://www.nettisanomat.com/2008/06/06/etusivu.htm
#vaitepaatos


Pertti Manninen, Nettisanomat klo 13:40 perjantaina 2009-07-17. Peurunka, bussille kiiruhtaen.


http://www.nettisanomat.com/2009/07/17/etusivu.htm


20 vuotta sitten 1999. Elokuu. Mika Häkkinen - elävä tupakkamainos. Lue!

10 vuotta sitten
2009. Elokuu. Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Lue!

10 vuotta sitten 2009. Heinäkuu. Nro 1000, Asianajajan tekaistu kirje. Lue!

NYT! 2019. Elokuu. Presidenteillä Niinistö ja Putin eri käsitys keskimatkan ohjusten sijoittamisesta Eurooppaan. Lue!


20 vuotta sitten. 1999. Heinäkuu. Kettunen ralliradan takuumiehenä. Lue!
10 vuotta sitten. 2009. Heinäkuu. Asianajajan tekaistu kirje. Lue!
Nyt. 2019. Heinäkuu. Kansallismaiseman tuho Helsingissä. Lue!


Keskiyön kulma Rovaniemellä kesäkuun loppuessa 2019.

Lippumiehen varjo näkyvissä ja kylpijöiden into aistittavissa
Rovaniemellä lauantai-iltana 29.06 puoliltaöin klo 23:42. Jimin kuvasta rajannut Pertti Manninen.
Kaikki 8 kuvaa täällä!


HAPPY NEW YEAR

Gold Rush - Kultakuume
Charlie Chaplin 1925.

Alaskan Yukon 1800-luvun loppupuoli


Kuva Ylen Teema-kanavalta
sunnuntaina 2011-01-02 klo 18:47.
Pertti Manninen.

SMILE

Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

1957
ARKISTO 2007.
Kuva 50 vuotta aikaisemmin 1957.

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! 

  

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen.

3 kuvaa sivulla:
http://www.nettisanomat.com/2014/08/08/kuvasivu.html


SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONSMusic by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth

SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle. Kasvoillesi onni suo.

Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01



modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".



Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.
Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

Seuraavan kirjoituksen poistamismääräyksen korkein oikeus palautti hovioikeuden uudelleen käsiteltäväksi. Kirjoitus nyt hovioikeuden hyväksymässä muodossa.

http://www.nettisanomat.com/
2019/06/30/etusivu.html#hyvan


KUVASANOMAT - 2019/10/04 - N:o 2192 - Takki kiinni. Presidentit Trump ja Niinistö osaavat pukeutua Washingtonissa, toisin kuin pääministeri Vanhanen Pekingissä 11 vuotta aikaisemmin. - Juha Sipilän missio ammattiyhdistysliikkeen tuhomisesta karahti kiville. Puolueensa hän onnistui tuhoamaan? Katri Kulmunin on tehtävä ihme pelastaessaan Keskustapuoluetta. Juha Sipilä, Katri Kulmuni, Jyri Häkämies, Mauri Pekkarinen, Seppo Kääriäinen, Sirkka-Liisa Anttila, Petteri Orpo, Harry Harkimo, Jussi Halla-aho. Erillisivulle! - 20 vuotta sitten 1999. Lokakuu. Professori Jaakko Pehkonen ei jätä pitkäaikais- työttömiä rauhaan. - 20 vuotta sitten. Syyskuu 1999. Pääseekö Tarmo Pipatti pälkähästä? Lehti tuomarina - tapaus Keskisuomalainen Varapäätoimittaja Risto Pynnönen. - 10 vuotta sitten 2009. Lokakuu. Matti Vanhanen. Päiväkirja. " Olen tänään sopinut puolueettomasta tarkastuksesta talossa ja uskon, että se tulee osoittamaan, että Ylen väittämää puutavaraerää ei ole. ..." - 10 vuotta sitten. Syyskuu 2009. Matti Vanhanen: "Tukien palauttamista ei ole harkittu. Novagroup. - 10 vuotta sitten. Heinäkuu 2009. Asianajajan tekaistu kirje. Pekka Mononen - Kuva. HAPPY NEW YEAR - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm. - SMILE from MODERN TIMES LUE! - "Förbjud atomvapnen". 1957 KUVA - etusivu - Perjantai 04.10.2019 - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

N:o 2192 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2019-10-04, nettiin 2019-10-04 17:35, linkkejä 2019-10-04.
Tontinmyyntibanneri 2019-09-30.

parhaat uudet ... banneri 2018-07-31 alkaen.


Banneri maanantaihin 2019-09-30 saakka:


 


 

Sivun alkuun!


Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivuina (01.03.2019- 06.12.2019) nettiin maanantaina 09.12.2019.